Starostlivosť o pokožku na tvári

Jednej časti nášho tela však venujeme špeciálnu pozornosť – a to našej pleti na tvári. Naša tvár je našim zrkadlom, odrazom nášho vnútra, vidno na nej úplne všetko. Či sme nevyspatí, utrápení, chorí – tvár o nás prezradí čokoľvek. Práve preto, že podlieha rôznym vplyvom nášho vnútra ale aj vonkajšieho prostredia, je vhodné venovať jej špeciálnu starostlivosť. Pleť na tvári je citlivá, preto je na mieste pomáhať jej, aby bola zdravá, svieža, mladistvá a nepoškodená.

pleťová kozmetika

Základná starostlivosť spočíva vo forme denného čistenia, odličovania a hydratovania. Samozrejme je nutné používať pleťové prípravky kompatibilné s Vašim typom pleti, aby ste jej viac neuškodili ako pomohli. Obzvlášť háklivá je pleť citlivá a suchá, no používaním jemných prípravkov bez alkoholu jej nemôžete ublížiť. Dôležitý je kvalitný hydratačný krém na denné použitie, a nočný krém – ktorý pleti dodá potrebné živiny na regeneráciu počas noci.

pleťový krém

Jeden až dvakrát do týždňa je dobré pleti poskytnúť vitamínovú a živinovú bombu vo forme pleťových masiek, ktoré tvár zanechajú krásne hebkú, sviežu, vyživenú a omladenú. Na vedľajšiu koľaj by ste nemali klásť ani pleťový peeling – aspoň raz do týždňa si nájdite čas na to, aby ste svoju tvár „upratali“ – to znamená zbaviť ju pomocou peelingu odumretých buniek a naštartovať tvorbu nových. Pleťový peeling si pripisuje veľa zásluh na našej tvári – po jeho použití pleť prestane byť mdlá a pôsobiť nezdravo, práve naopak – je svieža a krásna, a to doslova na počkanie. Veľmi dôležité je vyberať si prípravky v závislosti od veku a Vašich očakávaní. Pre vyšší vek sú vhodnejšie prípravky s kolagénom a protivráskovými účinkami, ktoré jemné vrásky vyrovnávajú a spomaľujú starnutie pokožky, rovnako aj očné krémy, ktoré sú vynikajúco nápomocné s drobnými vráskami okolo očí. Každá pleť dokáže byť krásna a zdravá, ak má tú správnu starostlivosť. A tú máte vo Vašich rukách, tak jej venujte patričnú pozornosť. Vaša tvár bude Vašou vizitkou vždy a všade po celý život.