Čerstvé bio suroviny v našom jedálnom lístku

Biopotraviny  dnes už nie sú iba moderným trendom, väčšina spotrebiteľov sa postupne presviedča, že sú aj napriek vyššej cene zdravé pre náš organizmus. Sú investíciou do nášho zdravia, ktorá sa nám vráti vo forme energie a vitality.
Samozrejme, že všetko je na rozhodnutí spotrebiteľa. Výskumy ale potvrdzujú ich priaznivý vplyv na zdravie človeka.

bio potraviny.jpg

Obsahujú veľa vitamínov a minerálov potrebných pre náš organizmus, takisto viac nutričných látok v porovnaní s bežnými potravinami.
Samozrejmosťou je, že neobsahujú populárne „Éčka“. Už na prvý pohľad vidíme, že nie sú až tak farebné, po ich rozbalení nás neprekvapí výrazná aróma a vôňa. Ani ich doba trvanlivosti nie je až tak dlhá. To všetko znamená, že neobsahujú pridané farbivá, konzervačné látky na predĺženie trvanlivosti a aromatické prísady. Všetky tieto chemické prísady poškodzujú a zaťažujú organizmus.
Mnohí výrobcovia v poslednom období podľahli trendu tzv. “light“ výrobkov. Do viacerých potravín pridávajú sladidlá, aby sme boli štíhli a zdraví. Opak je ale pravdou. Pridané sladidlá sú takisto pre organizmus škodlivé a nezdravé. Zásadou je, že biopotraviny ich určite neobsahujú.

Žiadne antibiotiká ani rastové hormóny

Väčšina spotrebiteľov, ktorá uprednostňuje výrobky bio kvality oceňuje, že neobsahujú tieto škodlivé látky. Predstavujú riziko pre náš imunitný systém a vyvolávajú a poruchy metabolizmu. To pre nás znamená časté choroby a priberanie na váhe.  

kořenová zelenina.jpg

Bio od narodenia

Mnohí z nás sa pri tomto výroku pousmejú, ale posledné výskumy poukazujú na vyššiu kvalitu materského mlieka u mamičiek, ktoré konzumovali biopotraviny. Zaťaženie ich materského mlieka škodlivými látkami bolo veľmi nízke.
Pre každého z nás je ľudské zdravie veľkou hodnotou. Preto sa nebojme viac do neho investovať a zlepšiť svoju výživu. Odmenou nám bude telo bez škodlivých látok plné sily a energie.